Twee dingen waarin je direct moet investeren!

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met gedachte aan investeren. Niet zo gek, want de rente op een spaarrekening is natuurlijk laag en de bijkomende kosten van inflatie en de overheid zorgen voor een negatief rendement.

Dus de gedachte gaat al vaak naar geld investeren in aandelen, kortom, beleggen dus. Die gedachte is op zich een goed idee ongeacht de beurskoersen. De beurskoersen of aandelenkoersen zijn op elk willekeurig moment altijd te hoog, te laag of wat dan ook. Lees verschillende nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen en je krijgt net zoveel meningen – zie ook mijn blog ‘Belangrijk beleggingsnieuws’.

Investeren waarin?

Goede vraag en zoals je van mij gewend bent, krijg je van mij die de tip van het gouden aandeel die jou nog sneller nog rijker gaat maken niet. Die glazen bol heb ik niet en niemand heeft deze.

Onze aanpak is anders: systematisch en gestructureerd veilig beleggen gericht op continuïteit voor de lange termijn.

1. Financiële Mindset

Investeer als eerste goed in jouw eigen Financiële Mindset. Pardon? Financiële wattes?? Heb ik een Financiële Mindset dan? Eh… ja, die heb je ook.

Jouw Financiële Mindset bepaalt in welke mate je succesvol zult zijn als het gaat over dit interessante spel van investeren. En bij Mindset gaat het over alles wat er tussen jouw twee oren afspeelt. Dus, je ervaringen op het gebied van geld (en eventueel beleggen), je gedachten over geld, je overtuigingen en waarden. Kortom, je huidige banksaldo is een reflectie van je huidige Financiële Mindset. Je banksaldo is slechts een resultaat van al je acties tot nu toe. Jouw acties worden bepaald door jouw Mindset!

Dus het is onwijs belangrijk om te beginnen bij het begin: jouw Financiële Mindset. Zie het als de thermostaat van de kachel in je huis. Zet je ‘m hoger, dan wordt het warmer in huis. Met je Mindset is het net zo: verrijk je je Mindset dan zie je dat terug in je resultaten ook wel banksaldo genoemd.

Experiment 1:
Eén van de eerste dingen die je kunt doen om je Mindset te onderzoeken is je af te vragen waarom je geld wilt investeren. Een van de eerste antwoorden zullen misschien iets zijn als ‘meer geld’ of iets dergelijks. Leuk, maar waarom ‘meer geld’? En blijf die vraag zo’n keer of 5 herhalen op het antwoord wat je telkens bedenkt. Ik ben benieuwd wat je ontdekt.

Experiment 2:
Het tweede experimentje dat heel effectief is om je huidige Mindset te onderzoeken is een soort mindmap te maken. Pak een vel papier, teken een cirkel in het midden en schrijf daarin het volgende op: Rijke Mensen Zijn…
Vervolgens schrijf je rondom de cirkel minimaal 20 dingen die je te binnen schieten als je de zin afmaakt: ‘Rijke Mensen Zijn..’. Schrijf alles op wat je bedenkt, want elke gedachte doet ertoe. De kunst is om totaal eerlijk te zijn in je eigen antwoorden.
Ook hier weer ben ik benieuwd wat dit je oplevert. Wat heb je ontdekt of geleerd over je eigen gedachten?

2. Financiële Kennis

Vervolgens investeer in je in Financiële Kennis. Oké… dus, eerst in Financiële Mindset en dan ook nog in kennis?? Zoiets als een beleggingscursus, zeker?
Yep, dat is een belangrijke beleggingstip voordat je ook maar 1 cent echt investeert in aandelen of wat dan ook.

Je moet namelijk weten hoe markten werken. Dat aandelenkoersen niet alleen omhoog kunnen maar ook weleens omlaag gaan. En hoe lang duurt dat stijgen of dalen? Wat doe je dan vervolgens, welke actie(s) onderneem je, of blijf je op je handen zitten en hopen dat het goed komt…

Dit zijn spannende momenten voor de belegger alias aandeelhouder – zowel bij stijgingen als dalingen.

Het is daarom ontzettend belangrijk een strategie en een plan te hebben. De kunst is uiteindelijk dat plan daadwerkelijk uit te voeren ongeacht de stemming of sentiment op de beurs van dat moment óf jouw stemming of sentiment van dat moment!

Dat maakt het zo waardevol een sterke Financiële Mindset te hebben want een aandeel kopen of verkopen is supermakkelijk.
Maar het zijn de klotsende oksels, de spanning, de zweethanden en de slapeloze nachten wat maakt of je een eenmalige passant of ‘belegger for life’ bent.

Je hoeft namelijk maar een keer met je ogen te knipperen en je bent van ‘hero to zero’ gegaan. En dat is uiteindelijk waar de meeste beleggers aan kapot gaan. Dat maakt continuïteit op lange termijn belangrijker dan een snel resultaat op korte termijn.

Dus, investeer zo snel mogelijk in twee dingen:

  1. Je eigen Financiële Mindset en
  2. Kennis over beleggen

En dan pas doen. Dat is dé manier om een belegger for life te worden én goede resultaten te behalen!

Veel succes!

Word ook Geldslim

Benieuwd naar meer? Volg me op LinkedIn!

e-boek Geldslim in 3 stappen

Gratis e-boek "Geldslim in 3 stappen"

Geldslim draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders