Je kostbaarste bezit

Wat hebben geld en gezondheid met elkaar te maken?

Als je met mensen praat over geld en financiën dan hoor je vaak het aloude adagium: mijn kostbaarste bezit is mijn gezondheid en/of mijn kinderen. 

Natuurlijk zou ik gek zijn als ik het daar niet mee eens zou zijn. 

Laten we even inzoomen op je gezondheid. 

Het zal je niet ontgaan dat de kosten in de zorg elk jaar weer stijgen. Aanvullende verzekering?? Je betaalt er vaak aardig voor.

Kiezen

Het voordeel van meer geld is dat je kunt kiezen.

Kiezen voor de zorg die je wel wilt. Alternatieve geneeskunde is net iets duurder dan reguliere zorg bijvoorbeeld een homeopaat, acupuncturist, osteopaat of waar ikzelf enthousiast over ben is de combi van acupunctuur en Chinese kruiden (we noemen onze Lettie gekscherend de Chinese kruidenheks, want ze doet magische dingen door je pols te voelen en dan Chinese kruiden voor te schrijven. Resultaat: verbluffend!).

De doorsnee alternatieve genezer kijkt breder dan alleen naar het probleem waar je mee binnenkomt. Dat maakt dat je ook andere resultaten kunt verwachten.

Met een aanvullende zorgverzekering kom je een eind en zelf (bij-)betalen is eerder regel dan uitzondering.

Dat over de zorg. 

Aan de preventieve kant kun je heel veel doen met voeding.

Nu ga ik me natuurlijk op glad ijs begeven door hier een mening over te hebben, want ik geloof dat biologisch geteeld eten en zo min mogelijk vlees op lange termijn goed is voor je gezondheid en ook voor het milieu. Wij hebben er thuis bewust voor gekozen geen vlees en geen vis te eten.

Glad ijs?? Iedereen heeft hier natuurlijk een opvatting over en dat is prima. Waar het mij om gaat is dat je onwijs goedkoop eten kunt kopen. Mijn vermoeden is dat goedkoop op termijn ook duurkoop is. Met andere woorden, goedkoop eten bevat vaak ook minder gezonde voedingstoffen.

En later betaal je daar mogelijk de rekening van. Biologisch geteelde groenten zijn vaak net iets duurder dan ‘plofgroenten’ ofwel de niet-biologische variant.

Meer geld?

Als je net iets meer bestedingsruimte hebt, kun je daardoor ook andere keuzes maken. Andere keuzes voor zorg en andere keuzes voor je voeding.
Hoe krijg je nu meer ruimte in je budget? Lees dan even mijn blog ‘Aan de knoppen draaien’.

Dat is financieel leiderschap.

Veel succes 🍀

Richard 💪🎯

P.s. veel groenteburgers en andere vleesvervangers zijn niet per se gezonder dan de vlees/vis variant gezien de hoeveelheid zouten, suikers en E-nummers in die producten.
Kijk hier dus goed naar. Deze producten zijn over het algemeen wel minder belastend voor het milieu.

Word ook Geldslim

Benieuwd naar meer? Volg me op LinkedIn!

e-boek Geldslim in 3 stappen

Gratis e-boek "Geldslim in 3 stappen"

Geldslim draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders